Full fart på öppet hus

2014-04-22 Birgitta H. Okategoriserade

Redan klockan 9 på morgonen var alla stolar upptagna på fibermötet i Näsinge.

– Vi ville ge alla medlemmarna chansen att få information om grävningen och att skriva på nödvändiga avtal, menar en glad ordförande Curt Carlsson.
Närmare 80 personer kom till Mellegårdens skola på Annandag Påsk för att främst träffa entreprenören och få en demonstration av själva grävningen. Flera medlemmar satt också beredda för att ta emot påskrivna avtal för markupplåtelse och fastighetsanslutning med angivet betalningsvillkor.

OppetHus01

Många intresserade

–Ja, det har gått över förväntan, säger kassören Johan Lie, som satt pall i nästan fyra timmar. Sammanlagt har vi bara idag fått in över 80 avtal. Vi har också fått flera nya medlemmar!
–Nu får vi stämma av med de fastighetsanslutningsavtalen vi fått in och listan på de som ännu inte fått chansen att komma med längs de planerade fiberkabeldragningarna. Ja, det gäller också för markägarna, som upplåter sin mark för fibern.
–Det är viktigt att alla som vill var med är med nu, för i efterhand blir det en stor extra utgift för anslutningen, lägger Curt Carlsson till.
Områdeskartor för Näsinge-Lommelands fiberförening fanns uppsatta och rönte stort intresse. Utlagt var också lista på fastighetsbeteckningarna.
–Ja, nu gäller det att snabbt få ihop alla delarna, för nästa vecka börjar grävningen i Näsinge, avslutar Curt Carlsson.

Comments are currently closed.