Lite nyheter (äntligen)

2015-03-10 Ken Nyheter

spring-276014_1280

Hej på er alla!

Först och främst vill vi verkligen be om ursäkt för att det varit så lite information här på hemsidan och på Facebook. Som ni säkert vet är vi vanliga människor med vanliga jobb och tiden räcker tyvärr inte alltid till. Det vi gör för fiberföreningen sker för det mesta på vår fritid men ganska ofta blir vi till och med tvungna att ta till bästa arbetstid till fiberföreningens förfogande. Detta är dock ingen ursäkt för lite och sen information men en ödmjuk förklaring.

Det har hänt en hel del sedan sist (några få viktiga utdrag):

  • Vi har utsett en KO (Kommunikationsoperatör). Styrelsen har utvärderat alla inkomna anbud och det som vi (styrelsen) anser var den bästa operatören för föreningens medlemmar har fått tilldelningsbeslut. Kontrakt kommer att skrivas i dagarna. Detta innebär att det snart kan sättas ett datum för när vi alla får internet i vår fiberanslutning. Vår operatör blev Zitius . Mer information om Zitius kommer.
  • Fibern är inmätt (dämpningsmätning). Detta för att man skall kunna vara säker på att alla anslutningar är av bästa kvalitet.
  • Vi har förberett för den sista biten i Svinesund (som kommer att grävas/borras inom kort).

Vi har tidigare sagt att vi hoppats att fibern kanske kunde vara klar till påsk. Detta har vi hela tiden haft som ett mål och ett hett önskemål men tyvärr har vi inte lyckats med det. Trolig påkoppling av internet blir någonstans mellan juni och augusti.

Vi kommer att anordna ett informationsmöte. Troligen den 11 April kl. 14:00 i Mellegårdens gymnastiksal. Datum och plats är inte spikat ännu då vi väntar på bekräftelse från Zitius (som skall delta) att de kan det datumet. Sedan bokar vi lokalen.

På mötet kommer vi att informera mycket mer om vad som hänt och vad som kommer att hända. Hur själva inkopplingen av internet kommer att gå till. Vilka tjänster och tjänsteleverantörer som är aktuella samt hur gruppavtalet ser ut.

Vi kommer att meddela korrekt datum och plats via hemsidan/Facebook och via utskick.

Hälsningar

Styrelsen för Näsinge Lommeland Fiberförening

 

 

 

 

Comments are currently closed.