Information om tjänster i vårt fibernät

2015-05-10 Ken Okategoriserade

qmarket

Tjänster i vårt fibernät.

I vårt fibernät kommer det att finnas flera olika tjänster och abonnemangsformer. Man kan antingen välja ett gruppabonnemang till lägre pris och längre bindningstid eller enskilda abonnemang med olika bindningstider. De flesta brukar välja gruppabonnemanget, men det är klokt att fundera på vilka behov man har och välja utifrån det.

Gruppabonnemang.

Med ett gruppabonnemang får man Internet, Tv och Telefon (fast IP-telefon) i ett och samma abonnemang. Allt detta får man till ett lägre pris än om man hade valt samma utbud i enskilda abonnemang. För att få det låga priset har den abonnemangsformen en längre bindningstid, ofta 36 eller 60 månader. I t ex Telias gruppabonnemang får man Internet 100/100 Mb, TV (22 kanaler + 3 norska) samt Telefoni.

För de som vill ha gruppabonnemanget, men skulle vilja ha fler TV kanaler, är det möjligt att lägga till paket med fler kanaler via det öppna nätet, se information nedan.
För att välja gruppabonnemanget måste det valet ske samtidigt för alla i föreningen. Vi kommer alltså att bestämma ett sista datum för att kunna välja det och det kommer att starta strax efter att vi fått igång vårt fibernät. Man kommer alltså INTE att kunna ansluta sig till gruppabonnemanget i efterhand.

Mer detaljerad information om gruppabonnemanget kommer inom kort när vi slutit avtal med tjänsteoperatören.

Öppna Nätet – Enskilda abonnemang.

Numera skall alla fibernät, enligt bidragsreglerna från Länsstyrelsen, vara öppna för alla tjänsteoperatörer som vill erbjuda sina tjänster. Det innebär att man kan välja fritt bland mellan alla Tjänsteoperatörer som är knutna till Zitius. Det ger stora möjligheter för dig som medlem att välja precis vad du vill ha och till olika bindningstider, men å andra sidan kostar det mer än gruppabonnemanget.

De här abonnemangen kan vara bra för dig som vill ha korta bindningstider, snabbt kunna byta abonnemang eller vill skräddarsy abonnemangen efter dina behov.

För att välja dessa abonnemangsformer går man in på www.qmarket.se. I dagsläget är vi i NL Fiber inte anslutna till portalen, det blir vi först när alla våra anslutningar är inlästa. Men du kan redan nu se utbudet i det öppna nätet om du går in på Qmarket och väljer Bohuslän Fiber under Område.

Korttidsabonnemang.

I det öppna nätet finns det också möjlighet att välja korttidsabonnemang.

Comments are currently closed.