Information från Näsinge Lommeland Fiber förening

2015-09-07 Ken InfoMötenNyheter

Hej!

Man kan tro att ingenting händer när det är tyst på mailen från fiberföreningen, men det betyder snarare att det arbetas febrilt bakom kulisserna. Senaste nytt är följande:

  1. Inneboxarna har nu monterats av Yngves i de flesta fastigheter, de avslutar under kommande vecka med de sista. I några fastigheter har inte inte kontakten fungerat som det ska, vilket inte är ovanligt vid så många installationer. Detta kommer att åtgärdas av Empower under kommande veckor, så att de ska fungera för alla när vi får ljus i nätet.
  2. Arbetet pågår med att lösa anslutningen i Svinesund, vi är inte framme vid mål ännu, men Curt drar i alla trådar som går för att snabba på processen och har daglig kontakt med leverantören. Vi tittar bland annat på alternativa lösningar, och återkommer så snart vi vet mer.
  3. För er som har beställt gruppavtal med Telia så kommer router, TV box och telefonadapter att skickas till föreningen och vi kommer att ha 2 möten i slutet på september, preliminärt torsdag 24:e och lördag 26:e september, för att dela ut dessa. Inbjudan kommer på mailen men reservera redan nu dessa datum.
    För er som inte kan komma på mötena kommer vi att ordna så ni kan hämta era boxar hos föreningen efter den 26:e september. På mötena kommer vi också att visa hur man kopplar samman router och boxar. Det följer också med en tydlig instruktion från Telia.
  4. Flera undrar om de ska köpa extraboxar redan nu, men vi ser inte att det brådskar med det. När ni beställer från Telia så kommer leveransen inom ett par dagar. Det går också att köpa direkt i Teliabutiken på Torp i Uddevalla.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

Comments are currently closed.