Hej alla tålmodiga fibermedlemmar! 

2015-09-30 Ken InfoNyheter

glad
I eftermiddag har vi fått klartecken från Zitius att vårt fibernät ÄNTLIGEN är igång!! Med tanke på att det gått väldigt snabbt de sista dagarna så har Zitius inte hunnit testa systemet och det kan innebära att några av oss kan stöta på problem vid starten. Vår kontakt på Zitius vill veta eventuella problem snarast så vänligen rapportera till oss på nlfiber@outlook.com så att det kan åtgärdas så snabbt som möjligt.

För dig med Öppet nät
Du väljer och beställer dina tjänster på www.qmarket.se, se fil ”Info Öppet Nät…” eller på hemsidan. Zitius bjuder på 1 månads gratis internet via Riksnet från 1-31/10 och det ska komma igång av sig själv. På Qmarket finns mycket att välja på så ta gärna lite tid på dig att läsa igenom vad som finns innan du bestämmer dig.

För dig med Telia gruppavtal
Du ska ha fått ett brev från Telia med installationsanvisning. Gå in på www.telia.se/fiberforening och följ instruktionen för att aktivera dina kollektiva tjänster (=gruppabonnemanget). Observera att det kommer att ta ca 2 dagar innan tjänsten är igång. Förmodligen får du ett besked att det tar ca 5 dagar men enligt Pernilla på Telia så brukar det bara ta 2 dagar för fiberföreningarna.
Se gärna bifogade filer ”Information för kunder med kollektivt avtal” och ”Frågor & Svar” för mer information. När du startar upp dina tjänster får du samtidigt chans att beställa extra TV boxar mm. Gör det i lugn och ro så att du hinner fundera på vad du vill ha. Det går självfallet också fint att beställa det vid ett senare tillfälle.

Jag har fått frågan om hur ni med norskt personnummer ska göra för att aktivera tjänsten och skapa Mina sidor och jag ska kolla upp det. Återkommer när jag fått besked.
Man kan alltid ringa Telia på 90200 om man behöver hjälp och man kan också chatta och maila frågor. Chatten har jag själv använt flera gånger och det fungerar utmärkt.

Om ni har frågor
Självklart kan ni maila och fråga oss om det är något som är oklart men vi kan inte lova att vi kan svara samma dag. Just nu är Curt på en välförtjänt semester, Johan jobbar i Holland ett par dagar och själv är jag i Stockholm på möte hela torsdagen. Men vi svarar så snabbt vi kan 🙂

Hälsningar
Styrelsen NL Fiber

Comments are currently closed.